Fogkő-eltávolítás 25.000 Ft helyett 16.000 Ft

A csomag tartalma:

  • Fogászati ellátási díj
  • Professzionális szájhigiénés kezelés (fogkő-eltávolítás, polírozással) – dentálhigiénikus által

A csomag ára 25.000Ft helyett most 16.000Ft. Jelenleg az 5.000Ft-os fogászati ellátási díjat elengedjük, és további 4.000Ft kedvezményt adunk az eltávolítás árából.
A kezelés 30-60 perc.

Miért fontos a fogkő-eltávolítás?

Alapos tisztítás és szakember segítsége nélkül a fogakra rakódott plakk könnyen elmeszesedhet, sárgássá, barnássá, és érdes felületűvé válik, hiszen a nyálban található ásványi anyagok beépülnek a lepedékbe és kőszerű réteget képeznek. Ez maga a fogkő, amelyet a hagyományos fogmosással már nem lehet eltávolítani, ugyanis erősen tapad a fogfelszínekhez.

A fogkő legfőbb veszélye a további baktériumok megtelepedése, amelyek végső soron fogágy-gyulladáshoz, csontpusztuláshoz és ezért a fogak kilazulásához, elvesztéséhez vezetnek. A megoldás csakis fogászati eljárás lehet, amelynek keretében egy úgynevezett szónikus vagy ultrahangos depurátorral eltávolítjuk a fogköveket. Ez a műszer magas frekvenciájú rezgéseket bocsát ki, amely a fogak felszínén mozgatva széttöredezi a fogköveket.  Az íny alatti fogköveket, amelyek erősebben tapadnak a fogfelszínhez csak speciális módszerrel és csak szakember tudja eltávolítani.

A kezelést dentálhigiénikus végzi.