Koronavírus teszt védettségi igazolványhoz vagy védettség kimutatásához 11.000 Ft

SARS-CoV-2 IgG ellenanyagszint-vizsgálat!

Központunk szerológiai (vénás vérből történő) SARS-CoV-2 spike specifikus IgG antitest / CMIA (abbott) antitest vizsgálatot végez.

A koronavírus teszt ára szerológiai (vénás vérből): 11.000 Ft. 
Az angol nyelvű lelet igényét kérjük előre jelezzék, díja 2.000Ft.
A vérmintákat a Nemzeti Népegészségügyi Központ által akkreditált labor elemzi! Hivatalos hatósági áras vizsgálat. 

A vizsgálat előnye, hogy nem csak a fertőzés (megbetegedés) után létrejövő antitestek, hanem a jelenleg használt oltóanyagok következtében megjelenő ellenanyag-válasz (védettség) kimutatására is alkalmas.

Ez a teszt szükséges ahhoz is, hogy a védettségi igazolvány kiállítható legyen oltás nélkül, azon személyek számára akik már átestek a Covid-19 fertőzésen és pozitív az IgG ellenanyag szint a szervezetükben.

Koronavírus teszt részletei:

  • Időpontfoglalás szükséges.
  • Időpontjainkat úgy szervezzük, hogy minimálisra csökkentjük vagy kizárjuk a várótermi találkozás lehetőségét más páciensekkel.
  • A sebészeti maszk viselés, kézfertőtlenítés és távolságtartás pácienseink számára is kötelező.
  • A vérvételre nem szükséges éhgyomorral érkezni.
  • A vért vénás vérből vesszük, nem ujjbegyből.
  • Amennyiben lázas, köhög, influenzás panaszai vannak, sajnos a vérvétel nem végezhető el.
  • Az elvégzett vizsgálat eredménye legkésőbb 2-3 munkanapon belül készül el. Amelyről e-mailben értesítjük, és az EESZT-ben is megtalálható.

FONTOS: Amennyiben Önnek aktív jelenleg is fennálló tünetei vannak, PCR tesztre van szüksége. PCR tesztet központunk nem végez.

Eredmények értelmezése
Negatív az eredmény, ha a mért érték < 50,0 AU/ml.
Pozitív az eredmény, ha a mért érték ≥ 50,0 AU/ml.

Szerológiai vizsgálat
A szerológiai vizsgálat az immunrendszernek a fertőzésére adott válaszát, a kialakult ellenanyagszintet mutatja ki.
Tehát alkalmas a már korábban lezajlott fertőzés kimutatására. Illetve alkalmas az olyan emberek kiszűrésére is, akik tünetmentesen estek át a fertőzésen és valószínűsíthetően kialakult szervezetükben az immunitás.

Miről informál a teszt eredménye?
A vírusspecifikus ellenanyagok vérbeli szintjének mérése által megtudhatja, hogy szervezete találkozott-e már a vírussal. Fertőzés esetén általában az IgM/IgA antitestek jelennek meg először, melyeket az IgG antitest követ. Az antitest vizsgálata az immunizáltság vizsgálatára szolgál, akut fertőzés kimutatására önmagában nem alkalmas.

Mikor végezhető a teszt?
Az IgG antitestek megjelenése a fertőzés/ 2. oltás után 7-15 nappal várható. A teszt elvégzése 7-15 nap után javasolt tünetmentesen.

FONTOS
Bármi legyen is a vizsgálat eredménye, továbbra is követni kell a kijárási és szociális korlátozásokra vonatkozó, jogszabályban előírt rendelkezéseket a fertőzés terjedésének megelőzése érdekében, a tesztek eredménye ugyanis nem mentesít ezek betartása alól. Tünetek fennállása esetén (pl. láz, influenzás panaszok, köhögés, nehezített légzés stb.) kérjük, feltétlenül vegye fel a kapcsolatot háziorvosával telefonon, illetve az illetékes egészségügyi hatósággal.

Védettségi igazolvány kiállításával kapcsolatos információk:

A tájékoztatás szerint ha valaki vélhetően átesett a fertőzésen, de nem tudott erről vagy nem készült erről teszt, akkor igazolhatja a fertőzésen való átesését ellenanyag-vizsgálattal is. Ebben az esetben a vizsgálat önköltséges, de hatósági áras lesz, melynek összege 11 ezer forint. Emellett ki kell fizetni a védettségi igazolvány kiállításának 3000 forintos összegét is.
Ha az ellenanyag-vizsgálat igazolja, hogy valaki korábban valóban fertőzött volt, akkor a védettségi igazolvány érvényessége 4 hónap. Ebben az esetben a védettségi igazolványt elektronikus úton – a fővárosi és megyei kormányhivatal által rendszeresített elektronikus űrlapon – vagy személyesen is lehet igényelni bármely kormányablakban.
Forrás: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/erkezik-koronavirus-elleni-vedettsegi-igazolvany

A védettségi igazolvány kiállítását elektronikus úton vagy személyesen lehet igényelni bármely kormányablakban! Központunkban sajnos erre nincs lehetőség.
Ellenanyag-vizsgálaton alapuló védettségi igazolvány kiállítása online: https://www.kormanyhivatal.hu/hu/hirek/mar-elektronikusan-is-igenyelheto-a-vedettsegi-igazolvany

Nagyobb vizsgálati létszám és céges szűrés esetén, keresse kiemelt ügyfélkapcsolati menedzsmentünket az alábbi e-mail címen: vallalatiegeszseg@springdaymedical.hu