Covid-19 utáni kardiológiai kivizsgálás

A Covid-19 vírus elsődlegesen a tüdőt támadja, de hozzájárulhat, hogy a szervezet túlzott immunválaszt produkáljon, ami fokozza a gyulladást szerte a testben. Emiatt az egyik leggyakoribb szövődmény a szívizomgyulladás. Enyhe tünetek elmúltával, még a felépülés során is óvatosan és fokozatosan kell visszatérni a korábbi mindennapi életritmushoz, aktivitáshoz. Feltűnő jele lehet a szövődmény kialakulásnak a tartós fáradtság, nehézlégzés, terhelésre jelentkező fulladás.

Kellő körültekintéssel kell kezelni a koronavírus utáni felépülést aktívan sportolók esetében. A rendszeres mozgást megelőzően kifejezetten ajánlott kardiológiai vizsgálat a szívizomgyulladás kizárására még akkor is, ha a negatív PCR tesztek után nincsenek már tünetek.
A Covid-19 utáni kardiológiai kivizsgálás célja, hogy a lezajlott koronavírus-fertőzés után képet kapjunk a szervezetünkben uralkodó gyulladásos állapotokról, a szívizom érintettségéről, valamint az esetlegesen kialakult véralvadási zavarokról.

Kinek ajánlott a vizsgálat?  

  • Azoknak a betegeknek, akik átestek a fertőzésen és a fertőzés óta eltelt legalább 2-4 hét és még mindig panaszaik vannak, vagy fizikai állapotuk nem tért vissza a betegség előtti szintre.
  • A vizsgálatot fokozottan ajánljuk a fertőzésen átesett sportolóknak és aktív életmódot folytatóknak, még azelőtt, hogy visszatérnének a sportoláshoz.

Covid-19 utáni kardiológiai kivizsgálás ára:

97.100 Ft helyett 70.000 Ft

A csomag tartalma:

  • Nagylabor csomag
    Paraméterei: glükóz, Na, Ka, Ca, MG, P, karbamid, kreatinin, húgysav, LDH, CK, CRP, összfehérje, albumin, koleszterin, triglicerid, HDL, LDL, összbilirubin, GOT, GPT, Gamma-GT, alkalikus foszfatáz, süllyedés, mennyiségi vérkép, minőségi vérkép, vas, TSH, teljes vizeletvizsgálat, üledék meghatározás, laboratóriumi lelet
  • Covid-19 kardiológiai laborcsomag
    Paraméterei: troponin, CK-MB meghatározása, D-dimer vizsgálat, prothrombin meghatározása (INR), ferritin
  • Kardiológiai vizit
  • Szívultrahang

A csomag tartalmazza a vérvételi díj összegét is. A laboreredmény 1-2 munkanapon belül készül el. A laborlelet kiértékelést is tartalmaz, amelyre a kardiológiai vizit során kerül sor. 

A kivizsgálás két megjelenést igényel. Az első alkalommal vérvétel, a második alkalommal a kardiológiai vizit és szívultrahang vizsgálat történik. A díj az első alkalommal fizetendő.

A csomag kizárólag dr. Erhardt Bernadett kardiológusnál és dr. Zsifkov Tibor kardiológus főorvosnál érvényes.

Bejelentkezés: +36 (20) 554 1498

Springday Medical – Több mint 10 éve!

*Az akció visszavonásig érvényes.