Nőgyógyászat

Dr. Demjén László szülész-nőgyógyász, gyermeknőgyógyász, menopauza és meddőségi specialista, több mint 10 éve várja pácienseit a Springday Medical Magánorvosi Központban!

Dr. Demjén László mind a nőgyógyászat, gyermeknőgyógyászat mind a terhesgondozás és szülésvezetés terén jelentős tapasztalatokkal bír, ezen felül külön speciális tudással rendelkezik a gyermeknőgyógyászat, a menopauza tüneteinek kezelése, valamint a meddőség kivizsgálása és kezelése terén. Szakmájának alapjaként a megalapozott tudásra, az empátiára és a diszkrécióra épít, a személyes figyelmet pedig elengedhetetlennek tartja.

Nőgyógyászati szakrendelésünk, beutaló nélkül mindenki számára elérhető!

Bejelentkezés: +36 (20) 554 1498

A rendszeres nőgyógyászati szűrés kiemelkedő fontosságú panaszmentesség esetén is! Ha pedig tüneteket, panaszt tapasztal, haladéktalanul keressen fel szakorvost!

Nőgyógyászati vizsgálatok széles választékával, modern és diszkrét környezetben várjuk!

Nőgyógyászati specialitásaink:

 • Rákszűrés
 • Gyakori nőgyógyászati betegségek diagnosztikája
 • Terhesség hétről hétre
 • Nőgyógyászati ultrahang diagnosztika
 • Labordiagnosztika
 • Meddőség kivizsgálás, kezelés
 • Menopauza rendelés
 • Gyermeknőgyógyász

Felfázás gyógyítása (bakteriális fertőzés)

A természetes és mesterséges vizekben élő kórokozók a melegben elszaporodhatnak és húgyhólyag-gyulladást okozhatnak, mely a fertőzést követően napokkal, hetekkel később is jelentkezhet. Ilyenkor szembesülhetünk az ún. „felfázással”, vagyis a görcsös vizelési ingerrel, amely azonban nem jár vizelettel.

Gyakran csak pár csepp ürül, erős égő, szúró fájdalom kíséretében, előrehaladott állapotban esetleg vérvizeléssel, a vese érintettsége esetén lázzal.

A tünetek megjelenésekor fontos a teljes vizelet, üledékvizsgálat elvégzése, súlyosabb tünetek, visszatérő fertőzések esetében célszerű vizelettenyésztést is kérni a laboratóriumtól, mindenképpen még a kezelés megkezdése előtt.

Az antibiotikus kezelés mellett legfontosabb megelőzésként is a bő folyadékfelvétel, ami hígítja a vizeletet és így csökkenti a baktériumok koncentrációját is.

Enyhíthetik a tüneteket a nem-szteroid gyulladáscsökkentők, a fájdalomcsillapítók és a gyógyteák is. A panaszok ismételt kiújulását megelőzendő lényeges, hogy a társuló nőgyógyászati, kismedencei gyulladásokat is kezeltessük.

Méhnyakrák-szűrés

A szülész-nőgyógyász társadalom ezt évente javasolja a méhnyakrák-szűrést.

Minden hölgynek, aki már megkezdte a nemi életet, vagy legkésőbb 18 éves kortól évente egyszer ajánlott ezen a szűrésen részt vennie. Nagyon fontos, hogy az évenkénti szűréseken az emlők és a hónalj áttapintása is megtörténjen.

Ugyanakkor az önvizsgálat jelentősége óriási, hiszen a havi rendszeres áttapintások során többször olyan apró rendellenességre is fény derülhet, amivel még időben orvoshoz lehet fordulni.

Méhszájseb kezelés

Gyakran az éves szűrés során derül fény egy „méhszájsebre”, amely többnyire valójában nem egy seb, hanem egy eltolódás a méh nyakcsatornájában lévő hengerhám és a méhszáj felszínét borító laphám között.

Fiatal lányoknál nagyon gyakori ez a cervitalizáció, amikor a méhnyakban lévő hengerhám kitüremkedik a méhszáj felszínére, a laphám helyére – ám ez nem kóros. Az évek során a hengerhám egyre beljebb húzódik, de mivel nyákot termel és meglehetősen sérülékeny, ezért okozhat egy kis vérzést, vagy bővebb váladékozást, folyást.

Ha kórokozók nem telepednek meg és a rákszűrés is negatív, de panaszokat okoz, a nőgyógyászok leginkább az ecsetelést, vagy a lefagyasztást, leégetést javasolják. Ha nem okoz semmiféle panaszt, ehhez a típushoz nem is szükséges hozzá nyúlni

Endometriózis diagnosztizálás, kezelés

A név az “endometrium” szóból származik, amely a méhüreget borító nyálkahártya. Ez minden hónapban a menstruációs ciklus során felépül, és a menzesszel leválik.

Az endometriosis betegségben ez a szövet található a szervezet más területein, a méh üregén kívül. Ez a szövet elhelyezkedésétől függően gyakran okoz igen erős menstruációs görcsöket, házasélet során bizonyos pozícióban fájdalmat, de előfordul menzesz idejében fájdalmas, akár véres vizelet és székletürítés is.

Ezen panaszok alapján korai kivizsgálás és főként a laparoscopos műtéti megoldás végzendő, nemcsak azért, hogy az életminőség javuljon, hanem a meddőség egyik igen gyakori okát is kiküszöböljük és a teherbeesés esélyét is növeljük.

HPV szűrés

A rákszűrésnél levett citológiai minta kapcsán felmerülhet a méhszáj humán papillóma vírus fertőzésének gyanúja is. Ilyenkor, illetve ha a rákszűrés rossz eredményt hoz, a HPV tipizálást is el szokták végezni.

Ha semmiféle panaszunk, problémánk sincs, akkor is könnyen lehet, hogy a HPV vírust hordozzuk. Különösen igaz ez azokra, akik nem monogám kapcsolatban élnek. Mivel a nemi élet elkezdése is korábbra tolódott és a partnerváltások száma is megnőtt, főként a fiatal lányok találkoznak a HPV vírussal, de negyven fölött is van ebben egy kisebb megemelkedés.

A HPV vírust majdnem minden méhnyakrákos esetben ki lehet mutatni, de messze nem minden HPV vírus hordozónak lesz méhnyakrákja. Mindenesetre a HPV komoly hajlamosító tényező.

Magyarországon a nők közel 30 százaléka már átesett HPV vírusfertőzésen, amely többnyire semmiféle tünetet nem okoz. A szervezet öngyógyító mechanizmusa szinte észrevétlenül leküzdheti a fertőzést, de az ismét felbukkanhat és elindíthatja a rákképződést. Éppen ezért, a kialakuló rák megelőzésében van fontos szerepe a védőoltásnak.

A vírusnak több mint 130 fajtája van, az oltás ebből arra a 2 vagy 4 fajtára hat, amelyekből gyakrabban és gyorsabban képződik daganat.

Candida kezelés

A mindenkiben jelen lévő gombafajta elszaporodását candidiasis néven ismerhetjük. Ezen szinte minden nő átesik életében legalább egyszer.

Az erre hajlamosító tényezők a fogamzásgátló szedés, a terhesség, a magas szénhidrátbevitel, az élesztős ételek, az édességek. A candidiasis jellegzetes panasza a viszketés és a morzsalékony, vagy bő fehér folyás.

Aki erre hajlamos, megpróbálkozhat a recept nélkül kapható készítményekkel is, de ha többször visszatérnek a panaszok, azt már célzottan kell kezelni.

Chlamydia kezelés

Ez a kórokozó is jellemzően partnerkapcsolat útján terjed, és akár a petevezetők összenövését is eredményezheti. Emiatt a vezeték beszűkülhet, akár teljes mértékű elzáródás is lehetséges, így a chlamydia fertőzés a női meddőség egyik lehetséges előidézője.

Sajnos sokszor semmiféle panaszt nem okoz, és csak speciális mintavétel során derül fény a jelenlétére. Ilyen esetben a nőt és partnerét is kezelni kell.

Fogamzásgátlás

Egészséges, hormonális fogamzásgátló tablettát szedő fiatal nőkben a vénás trombózis előfordulási gyakorisága 4-6-szorosára növekszik a szedett tabletta összetételétől függően. Akik hordozzák az ún. Leiden mutációt még 8-szoros kockázatnak vannak kitéve. Aki tehát fogamzásgátlót szed és Leiden mutációja is van, akár 50-szeres trombózis kockázattal is számolhat.

A trombózis nem jár előzetes tünetekkel, így sokszor csak a már lezajlott betegség hívja fel rá a figyelmet. Ugyanakkor a trombózis hajlam speciális laboratóriumi vizsgálatokkal kimutatható és véralvadásgátló készítményekkel kezelhető.

Az egyszerű vérvétellel járó eljárás mindenkinek ajánlott, aki dohányzik, a családjában előfordult már trombózis, visszérbetegsége van, nem mozog eleget, rendszertelen az étkezése és a folyadékfogyasztása, illetve fogamzásgátlót szed. Ezt a vizsgálatot nőgyógyászaink minden páciensnél legalább egyszer elvégeztetik. Ha fény derül a hajlamra, a nőgyógyász más jellegű fogamzásgátlási módszert fog ajánlani, és megtehetőek a szükséges megelőző lépések is.

  Gyermeknőgyógyász

  Menopauza

  Terhesgondozás

  Témában szakértő orvosaink

  Kapcsolódó áraink

  Nőgyógyászat
  Szakorvosi vizit 30 000 Ft
  Szakorvosi kontroll vizit (3 hónapon belül)25 000 Ft
  Szakorvosi kisvizit - csak az orvos kérésére ismétlõdõ kontroll esetén21 000 Ft
  Szakorvosi vizit - terhesgondozás40 000 Ft
  Nõgyógyászati szûrés (vizit, emlõvizsgálat, méhnyak-rákszûrés, hüvelyi vagy kismedencei ultrahang)40 000 Ft
  Receptírási díj - vizit nélkül csak visszatérõ pácienseknek4 000 Ft
  Beavatkozások, vizsgálatok
  CTG vizsgálat15 000 Ft
  Nõgyógyászati ultrahang vizsgálat (hasi vagy hüvelyi) csak vizit keretén belül10 000 Ft
  Szülészeti ultrahang vizsgálat (hasi vagy hüvelyi) csak vizit keretén belül10 000 Ft
  Méhnyak-rákszûrés4 000 Ft
  További szűrővizsgálatok
  HPV Full Spectrum15 000 Ft
  Baktérium tenyésztés és rezisztencia vizsgálat8 000 Ft
  Gomba tenyésztés11 000 Ft
  Nemi betegség szûrés STD 4-es panel (cervicitis, urethritis) - (Chlamydia tr., Neisseria g., Mycoplasma g., Ureaplasma urealyticum/parvum)22 000 Ft
  Nemi betegség szûrés STD 3-as panel (Vaginitis, Vaginosis)-(Gardnerella vaginalis, Trichomonas vaginalis, Atopobium vaginae)16 000 Ft
  Nemi betegség szûrés STD 2-es panel (Genitalis ulcus) (Herpes simplex vírus, Treponema pallidum)12 500 Ft
  STD szûrés darabonként7 000 Ft
  Egy vizit tartalma: Anamnézis felvétele, kórtörténet átbeszélése, eddigi leletek értékelése, fizikális vizsgálat, szükséges vizsgálatok kiírása, konzíliumok kérése, terápiás és életviteli javaslat, receptírás. A vizit idõtartama: 15-30 perc