Dr. Szabó Andrea
RADIOLÓGUS FŐORVOS
Rendelési idő
Kedd10:00 - 13:00
Péntek10:00 - 15:00

Szakmai pályafutás:

A Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem általános orvosi szakán 1991-ben szerzett diplomát „summa cum laude” minősítéssel, majd radiológiából szakvizsgázott 1995-ben. A Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem ( Szabolcs utcai Kórház) Radiológiai klinikáján dolgozott 2000-ig , mint egyetemi tanársegéd. Radiológiai tudását azóta számos magánellátási intézményben mélyítette el, ahol főként az ultrahang diagnosztika területén szerzett gyakorlatot. 2002-ben a Magyar Szülészeti és Nőgyógyászati Társaság Ultrahang szekció vizsgáját is sikeresen teljesítette. Hazai és nemzetközi kongresszusok és továbbképzések rendszeres résztvevője, ahol előadóként és oktatóként is szerepel. 

Tevékenység:

Radiológusként fő érdeklődési területe az ultrahang diagnosztika, ezen belül a hasi -, lágyrész vizsgálatok (pajzsmirigy, nyirokcsomók, here, izmok, inak), az ér vizsgálatok (nyaki-, alsó végtagi erek, artériák, vénák), ízületi ultrahang és a keringés vizsgálatok.
Hitvallása szerint „nem az a gond, ha valakinek panaszai vannak, vagy beteg, hanem az, ha a betegséget későn ismerjük fel!”

Beszélt nyelvek:

  • Angol
  • Magyar

 

 

Kapcsolódó szakterületek