Nőgyógyászat

Terhesség hétről hétre

<< Vissza

A Springday Medical Nőgyógyászat terhesgondozása, a magánrendelések színvonalát egyesíti a szakértői gárda kedvességével. Szakembereink a legnagyobb gondossággal és figyelemmel kísérik, hogyan alakul a terhesség hétről hétre.

Egy helyen elérhető mindaz, amire a kismamáknak szükségük van: nőgyógyászati ultrahang, laborháttér, szükséges szakorvosi konzíliumok, CTG vizsgálat. Igény esetén dietetikus, gyógytornász és is segítik a terhesség hétről hétre történő alakulását.

Dr. Demjén László mind a nőgyógyászat, gyermeknőgyógyászat mind a terhesgondozás és szülésvezetés terén jelentős tapasztalatokkal bír.

Kényelmes terhesgondozás

A terhesgondozás az a 9 hónapon át tartó, döntő jelentőségű ellátás, amely egyrészt fizikailag monitorozza a kismamát és a magzatot, másrészt nyomon követhetővé teszi a várandósság szakaszait. Ez nem csak testileg, de lelkileg is kiemelt jelentőségű, hiszen közismert, hogy a kismamák egészsége és jó közérzete a magzat testi és lelki fejlődésére is pozitívan hat.

A Springday Medical szakemberei mindent megtesznek azért, hogy a terhesség hétről hétre a lehető legzavartalanabbul alakuljon és a kismamák a lehető legnagyobb kényelemben és biztonságban érezhessék magukat.

A gondozáson való igazolt részvétel később a gyermek után járó támogatások alapjául is szolgál.

Komplex szolgáltatások egy helyen

Régóta közismert, hogy a kismamák egészsége és jó közérzete a magzat testi és lelki fejlődésére is pozitívan hat.

Éppen ezért kiemelt jelentőségű, hogy várandósság hónapjai alatt a nők a lehető legnagyobb kényelemben és biztonságban érezhessék magukat. Erre kínál megoldást a Springday Nőgyógyászat terhesgondozása, amely a magánrendelések színvonalát egyesíti a szakértői gárda kedvességével.

Egy helyen elérhető mindaz, amire a kismamáknak szükségük van: nőgyógyászati ultrahang, laborháttér, szükséges szakorvosi konzíliumok, CTG vizsgálat. Igény esetén dietetikus, gyógytornász és is segítik a terhesség hétről hétre történő alakulását.

Szülész-nőgyógyászaink bevált kórházi háttérrel is rendelkeznek, így szükség esetén a kórházi ellátás és természetesen a szülés is biztonsággal megszervezhető.

Terhesség hétről hétre: az ultrahang vizsgálatok

Az ultrahangvizsgálat a terhesség hétről hétre történő vizsgálatának egyik legfontosabb, legmegbízhatóbb eszköze. Ugyanis akkortól tekinthetünk egy terhességet bizonyítottnak, amikor sikerül kimutatni a baba szívműködését ultrahanggal.

Ez az igazoló vizsgálat – csak úgy, mint a nőgyógyászati ultrahangvizsgálatok általában – hüvelyi ultrahangeszközzel történik, ugyanis ez sokkal értékelhetőbb eredményt ad a kismedencében zajló folyamatokról, mint a hasfalon keresztül történő vizsgálat. Ezért a has felől általában csak a 12. terhességi hét után vizsgálnak, ekkorra ugyanis a méh és a benne fejlődő magzat már elég nagy ehhez.

A terhesség alatt ultrahangvizsgálatot – a terhességet megállapító vizsgálaton kívül, komplikációmentes esetekben a terhesség bizonyos szakaszaiban végzünk:

11–13. héten,
16–20. héten,
28–30. héten
36. hetet követően.

Az esetleges rendellenességek felismerése szempontjából ezek közül kiemelendőek a genetikai szűrő céllal is végzett 11–13., valamint a 16–20. heti vizsgálatok.

Kiegészítő vizsgálatok: terhesség hétről hétre

A terhesség számos olyan lelki, testi problémát vethet fel, amelyek megoldásához szakértő segítségre is szükség lehet. A leggyakrabban jelentkező nehézségek kezelését központunkban számos szakorvos együttes munkája teszi lehetővé. Gasztroenterológusunk, érsebészünk, kardiológusunk, diabetológusunk foglalkozik többek közt az alábbi betegségekkel:

Reflux

A várandósság növeli az esélyt, hogy a gyomortartalom visszajusson a nyelőcsőbe, sőt, akár a garatba, szájüregbe is felkerüljön.

Az éjszakai saváttörésnek nevezett jelenség nemcsak a pihenést zavarja meg, de veszélyes lehet, ha a folyadék a légcsőbe és a tüdőbe jutva visszatérő tüdőgyulladást és hörghururtot okoz. Mindezek elkerülése végett a szakorvos savlekötőket és életmód változtatást javasolhat.

Visszerek

Az első trimeszter idején főként a hormonális hatások, később pedig a növekvő testsúly következtében változik meg a vénás keringés – ezek pedig elősegítik a visszerek kialakulását. A láthatóan növekvő ereken kívül jelentkezhet például a lábdagadás, a láb feszülése, fájdalom, nehézláb-érzés, és súlyos esetekben felületes visszérgyulladás is kialakulhat.

Mivel a terhesség hétről hétre megnöveli a mélyvénás trombózis kialakulásának esélyét, fontos, hogy terhességi visszeresség esetén a kismama mihamarabb szakszerű tanácsokat kapjon a kezeléssel és a szövődmények megelőzésével kapcsolatban.

Terhességi cukorbetegség

Azoknak a nőknek, akik terhességi cukorbetegséggel küzdenek, jelentősen megnő az esélyük egy későbbi 2-es típusú diabétesz kialakulására. Ráadásul ez az állapot, a terhesség hétről hétre változhat, és később komoly következményekkel járhat, szövődményeket és akár szülési komplikációkat is okozhat.

(A gesztációs diabétesz miatt nagyobb súlyú babák gyakrabban elakadnak szüléskor, és gyakrabban fordul elő császármetszés is.) Éppen ezért elengedhetetlen, hogy a terhességi cukorbetegséget megelőzzük, illetve karbantartsuk szakorvosi felügyelettel.

Terhességi magas vérnyomás

A terhességi hipertóniát nem szabad félvállról venni, hiszen nem csak a mama, de a magzat egészségét is veszélyezteti azáltal, hogy rontja a méhlepény vérellátását.

A romló magzati vér- és oxigénellátás mellett károsodhat az anya mája, a vesék és az agy. Éppen ezért a probléma és a terhesség hétről hétre gondos kezelést igényel. Mivel a tünetkomplexum idejében felismerendő, így trimeszterenként panaszmentesség esetén is célszerű belgyógyászati szűrővizsgálatot: vizelet és vérnyomás ellenőrzést végeztetni.

A megfelelő életmódbeli, vagy szükség esetén gyógyszeres kezeléssel nemcsak a magzati károsodás védhető ki, hanem az olykor súlyos, életveszélyes anyai szövődmények is, mint például azok a rángógörcs-rohamok, amelyek akár életveszélybe is sodorhatják a kismamát és a magzatot.

Gyermeknőgyógyász

Menopauza

Terhesség hétről hétre

Témában szakértő orvosaink

Kapcsolódó áraink

Nőgyógyászat
Szakorvosi vizit27 000 Ft
Szakorvosi kontroll vizit (3 hónapon belül)24 000 Ft
Szakorvosi kisvizit - csak az orvos kérésére ismétlődő kontroll esetén19 000 Ft
Szakorvosi vizit - terhesgondozás35 000 Ft
Nőgyógyászati szűrés (vizit, emlővizsgálat, méhnyak-rákszűrés, hüvelyi vagy kismedencei ultrahang)40 000 Ft
Receptírási díj - vizit nélkül csak visszatérő pácienseknek4 000 Ft
Beavatkozások, vizsgálatok
CTG vizsgálat10 000 Ft
Nőgyógyászati ultrahang vizsgálat (hasi vagy hüvelyi) csak vizit keretén belül10 000 Ft
Szülészeti ultrahang vizsgálat (hasi vagy hüvelyi) csak vizit keretén belül10 000 Ft
További szűrővizsgálatok
Méhnyak-rákszűrés3 000 Ft
Cintec plus14 000 Ft
HPV Full Spectrum13 500 Ft
Baktérium tenyésztés és rezisztencia vizsgálat8 000 Ft
Gomba tenyésztés8 000 Ft
Nemi betegség szűrés STD 4-es panel (cervicitis, urethritis) - (Chlamydia tr., Neisseria g., Mycoplasma g., Ureaplasma urealyticum/parvum)16 500 Ft
Nemi betegség szűrés STD 3-as panel (Vaginitis, Vaginosis)-(Gardnerella vaginalis, Trichomonas vaginalis, Atopobium vaginae)12 500 Ft
Nemi betegség szűrés STD 2-es panel (Genitalis ulcus) (Herpes simplex vírus, Treponema pallidum)10 000 Ft
STD szűrés darabonként6 000 Ft
Egy vizit tartalma: Anamnézis felvétele, kórtörténet átbeszélése, eddigi leletek értékelése, fizikális vizsgálat, szükséges vizsgálatok kiírása, konzíliumok kérése, terápiás és életviteli javaslat, receptírás. A vizit időtartama: 15-30 perc